Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

NMBS bestudeert internet op de trein

07/07/2014

Het zal nog niet voor morgen zijn. Maar de NMBS denkt ernstig na over hoe het best internet kan aanbieden op zijn treinen. Bij de voorstelling van het nieuwe vervoerplan kwam naar voren dat de reiziger twee wensen naar voren schuift: een zitplaats en internet op de trein. De Tijd en De Morgen melden dat spoorwegbaas Jo Cornu onderzoekt of het bedrijf beter voor wifi dan wel voor een versterkte 4G-dekking kiest. 4G is veruit de goedkoopste oplossing. Maar Cornu wijst er op dat slechts vijf procent van de tablets vandaag een simkaart voor 4G heeft. De vraag is of dat binnen enkele jaren, wanneer de internetplannen concreet worden, nog steeds het geval is of niet.

lees het volledige artikel in Datanews