Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Vlammenzee - een ICT thriller over DRP (Nederland)

12/11/2015

Vlammenzee is een uitgave van de VIAG (Nederlandse zuster van V-ICT-OR on de LOLA koepel) en is gebaseerd op de ervaringen van de gemeente Waalre.

Na de verwoestende brand van 18 juli 2012 moest de gemeente onder meer haar ICT geheel opnieuw opbouwen. De opgedane ervaringen zijn waardevol voor andere gemeenten. Met deze uitgave willen de VIAG en de gemeente Waalre deze ervaringen delen.

Deze uitgave bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt het verhaal van Waalre in de vorm van een thriller verteld. Het tweede deel bestaat uit checklists en een puntsgewijze opsomming van de belangrijkste gebeurtenissen.

De inhoudelijke feiten aangaande de gemeentelijke ICT en de wederopbouw daarvan zijn op waarheid gebaseerd. Omwille van het verhaal zijn in de thriller een aantal omstandigheden geromantiseerd en is soms de volgorde van gebeurtenissen enigszins aangepast.

Kom naar dergelijke cases luisteren op 18 en 19 november in Antwerpen – Hilton. Nog niet ingeschreven?

Je zal dergelijke kans, om specialisten vanuit Amerika, Canada, Nieuw Zeeland en enkele Noord Europese landen samen aan de slag te zien, niet snel terug krijgen!

Lees hier de thriller