Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Opleiding informatiebeheerder openbare besturen

18/03/2016

De moderne burger verwacht een steeds professionelere en geïntegreerdere dienstverlening van zijn gemeente, stad, provincie, overheid. Om dit te kunnen realiseren moeten ook openbare besturen zich, net zoals bedrijven, wendbaar, waakzaam, flexibel,… kunnen opstellen om de steeds sneller wijzigende noden van de klant, de burger, te kunnen invullen. Daarom hebben steeds meer  openbare besturen nood aan een ‘Informatiebeheerder’ om de huidige en toekomstige bestuursvisie te vertalen naar moderne ICT oplossingen d.m.v. het aanpassen, bijsturen en veelal veréénvoudigen van bestaande organisatieprocessen. Een informatiebeheerder is een “bruggenbouwer” en spreekt zowel de taal van de bestuurders, als de taal van de ICT afdeling (of ICT leveranciers) maar tevens ook de taal van de mensen op de werkvloer van de verschillende afdelingen binnen openbare besturen.

Vanaf 20 mei 2016 kunt u deelnemen aan het eerste traject: processen, structuren en informatiemanagement openbare besturen. Dit gaat telkens op vrijdag door van 9u tot 12u en van 13u tot 16u en op woensdag 1 juni 2016 op dezelfde tijdstippen in Gent (Zwijnaarde).

Vanaf 13 april 2016 (Gent-Zwijnaarde) of 15 april (Berchem) kunt u deelnemen aan het tweede traject Business Analist - ICT Architect. Dit gaat telkens door op woensdag van 9u tot 12u en van 13u tot 17u en op vrijdag 15/4, 17/6 en 24/6 van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.

De opleidingen (1) en (2 met stap 3) worden meermaals per kalenderjaar georganiseerd en zijn autonome opleidingen die los van elkaar kunnen gevolgd worden. Bijgevolg kan de volgorde waarin u opleiding (1) en (2 + stap 3)) volgt omgewisseld worden in functie van uw beschikbaarheid. Als u de opleiding 1 en 2 volgt en aanvullend slaagt in de eindwerkverdediging ontvangt u het certificaat "Informatiebeheerder openbare besturen". Bovendien genieten V-ICT-OR leden korting bij het volgen van deze opleidingen.

Klik hier voor meer informatie over dit opleidingsaanbod.