Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hackaton op SHOPT IT

31/03/2016

De beheers- en beleidscyclus  (BBC) is de hoeksteen van de rapportering van Vlaamse steden en gemeenten naar het regionale, federale en zelf het Europese niveau. In deze rapportering zit de strategie van de gemeente vervat maar ook de budgetten en zelf (tot op zekere hoogte) de actualisatie daarvan. Het publiceren van deze gegevens als open data kan de transparantie van onze besturen naar nieuwe hoogtes tillen en zal een belangrijk hiaat in de openheid van onze overheid invullen. Daarom doen we een warme oproep naar alle geëngageerde overheidsmanagers, burgers, open data enthousiastelingen en voorvechters van de transparantie om samen werk te maken van de BBC als open data.

We nodigen u daarom van harte uit om deel te nemen aan de hackathon tijdens Shopt IT op 12 mei. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn op basis van de gegevens die nu voorhanden zijn,  welke toepassingen we daarop kunnen bedenken, en wat de volgende stap is naar een meer transparante overheid. Deelname aan de hackathon is gratis, en eerste dataset zal reeds door ABB ter beschikking worden gesteld. Echt interessant wordt het wanneer deze ook met andere open data wordt gecombineerd. We hopen dan ook om samen met jullie en onze partners het belang van een transparante rapportering in de kijker te kunnen zetten, en een aantal mooie resultaten te kunnen voorleggen.

Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven volgt binnenkort via onze website!