Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Summerschool voor bestuurders - GRATIS informatieavond - Gent - 04.07.2018

14/06/2018

 

 

Op 4 juli 2018 organiseert V-ICT-OR een GRATIS Summerschool informatieavond in Gent voor bestuurders van lokale overheden.

De digitale transformatie binnen een lokale overheid dient namelijk ook politiek opgenomen te worden.
Informatie en technologie stoppen niet bij het aankopen van soft- en hardware. In die context geven reeds talrijke mooie smart city projecten het voorbeeld van hoe informatie en technologie ook inzetbaar is rond thema’s zoals gemeentelijke ontwikkeling, milieu, economie, gezondheid, mobiliteit, enz … kortom alle domeinen waar lokale beleidsmakers mee bezig zijn.
Ook al zijn lokale besturen vaak afhankelijk van bovenlokale bestuursniveaus, de inzet van de juiste strategie op lokaal niveau is bepalend voor een efficiënte en effectieve (digitale) dienstverlening.

Deze veranderingstrajecten vragen een hele andere aanpak van investeren, menselijke capaciteit en aansturing. De snelle technologische vooruitgang op de juiste manier aanpakken is dus van cruciaal belang.

In het boek bouwstenen voor een slimme gemeente werden een aantal handreikingen voorgesteld om de vertaalslag vanuit het beleid naar administraties maar ook naar burgers en ondernemingen toe op een correcte manier te laten verlopen.

Deze GRATIS informatieavond in Gent (18u15 - 21u00) gaat dieper in op enkele handige methodieken om van u een toekomstgerichte beleidsvoerder te maken, met controle over de noodzakelijk te zetten stappen.
Na het formele gedeelte nodigen we u uit in de pop-up bar Zebrabeach waar we een hapje en een drankje voorzien!

Meer info : HIER