Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

5 tips om Informatie & Technologie een plaats te geven in uw gemeente of stad!

26/06/2018
  1. Stel het lokaal bestuur meer open. Het wederzijds vertrouwen groeit door informatie te delen met de burger en de ondernemer. Het cynisme zal verminderen en de burger zal zich (meer) herkennen in de lokale overheid.
  2. Ondersteun de contacten met uw burgers en uw ondernemers via het internet! Start een weblog, een vlog, een Facebookpagina, een Twitteraccount om actief met uw achterban te communiceren.
  3. Informatie is het “goud” van de organisatie! Het is niet de techniek die er achter zit, maar wél de informatie die u uit de vele gegevens haalt, dat belangrijk is. Zorg dat u weet welke informatie (en onderliggende gegevens) u wilt hebben om te kunnen (be)sturen.
  4. Heb een duidelijke visie over 'dienstverlening aan de burgers en ondernemers' zodat u dat kan vertalen in concrete acties. De dienstverlening van het bestuur draait bijna geheel om informatie en technologie. Van een afspraak maken, informatie verstrekken, tot en met het leveren van een product of dienst (vaak zelfs on-line).
  5. Pas op dat u als schepen niet slechts een incident bent in het ambtelijk leven.

Komt u graag meer te weten over hoe u als bestuurder moet/kan omgaan met het steeds belangrijkere aspect van een bestuur, zijnde informatie en technologie, kom dan naar de Summerschool voor bestuurders op 4 juli in Gent. Een gratis informatieavond waarop Eddy Van der Stock en Johan Van der Waal, van V-ICT-OR hun expertise én visie delen.

Meer informatie vind je hier
Inschrijven kan hier