Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR opleidingen in september

23/08/2018

In september vinden er maar liefst 3 opleidingen plaats die V-ICT-OR zelf (of met een partner) organiseert.

1. CERTIFIED DPO (GDPR): FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING RICHTSNOEREN 2017 (AVG)

Op 14 september gaan we van start met een 5-daagse opleiding met als doel op een praktijkgerichte wijze informatieveiligheidsconsulenten volgens "richtsnoeren 2017" of "DPO (GDPR): Functionaris gegevensbescherming richtsnoeren 2017" op te leiden.
Op het einde van de opleiding beschikken de deelnemers over voldoende kennis om een veiligheidsplan op te maken dat afgestemd is op de specifieke situatie van hun organisatie (openbaar bestuur of social of non profit organisatie). Daarnaast kunnen de deelnemers de nodige maatregelen (actieplan) treffen om het vereiste niveau van informatieveiligheid volgens de richtsnoeren 2017 (GDPR) - die werden aangereikt tijdens de opleiding - af te dwingen. Deelnemers zullen tevens leren werken met informatieveiligheidstools om zo objectieve beveiligingsmeetpunten te registreren om vervolgens de actiepunten te definiëren die in het werkveld zullen moeten toegepast worden.

De lessen gaan door op 14/9, 21/9, 28/9, 5/10 en 12/10 regio Zwijnaarde.

Meer info vindt u hier

 

2. FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING VOOR KMO (GDPR)

Op 26 september starten we met een gelijkaardige opleiding, maar dan voor KMO's.

Deze opleiding heeft als doel deelnemers op te leiden tot een "Gecertificeerde Functionaris voor gegevensbescherming voor KMO" om vervolgens KMO bedrijven - met kennis van zaken - GDPR Compliant te maken en te behouden. Deze "nieuwe" jobrol bevat een pragmatische mix afkomstig uit kennisdomeinen - juridisch, IT Security Technologie, Proces- en Projectmanagement - die dan ook tijdens de opleiding uitgebreid aan bod zullen komen. De opleiding is gericht op het verwerven van een brede basis geschoeid op de leest van een KMO, en focust dus niet enkel op de louter juridische aspecten van de verordening.

De lessen gaan door op 26/9, 3/10, 10/10, 17/10 en 24/10

Meer info vindt u hier

 

3. HOE KRIJG IK IT ONDER CONTROLE?

Op 27 september starten we met een tweedaagse opleiding voor alle leidinggevende ambtenaren die ICT niet als een bedreiging maar als een opportuniteit zien en deze als hulpmiddel willen inzetten op een toekomstbestendige dienstverlening. Maar vooral voor mensen die ICT onder controle willen krijgen als een onderdeel van de organisatie, de werking en de dienstverlening.

De volledige opleiding is 'doorspekt' met de meest voorkomende scenario's uit de lokale overheidswereld waardoor de deelnemers zeer tastbare inzichten verwerven over hoe ze zelf aan de slag kunnen in hun eigen gemeente.
Door deze lesmethode krijgen de deelnemers stap voor stap de nodige inzichten en feeling betreffende de wijze waarop deze op het eerste zicht "technisch ogende materie" als leidinggevende in de praktijk dient toegepast te worden.

De lessen gaan door op 27/9 en 18/10

Meer info vindt u hier