Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Een datalek is er sneller dan je denkt ... Wat betekent het eigenlijk, wat is de potentiële impact ervan en hoe kan ik veilig verder werken? 

19/11/2019

De digitalisering van communicatie zowel binnen als buiten organisaties neemt steeds verder toe. Het bespaart kosten en maakt communiceren sneller en interactiever. Hierbij wordt het meest gebruikgemaakt van e-mail en bestandsdeeldiensten. In het gebruik hiervan schuilen echter grote risico's in de vorm van datalekken. In Nederland werden in 2019 reeds zo'n 24.000 datalekken gemeld (ten opzichte van 450 in België in 2018) en vrijwel iedere gemeente in Nederland had al eerder te maken met een of meerdere serieuze datalekken. 

Datalekken bij digitale communicatie ontstaan vrijwel zelden door hackers. Meer dan 95% van de datalekken ontstaan door menselijke fouten. Vooral door het foutief adresseren, het versturen van verkeerde bijlagen, het vergeten ontvangers in de BCC te zetten en het gebruik van zwakke wachtwoorden zonder 2-factor authenticatie. 

Tijdens deze Sessie op ManageIT 2019 gaat Rick Goud, oprichter en directeur van ZIVVER, in op deze uitdagingen. ZIVVER wordt in Nederland inmiddels gebruikt bij meer dan 30% van de lokale overheden, maar ook 40% van de ziekenhuizen, bij rechtbanken, etc. Hij laat zien hoe organisaties wel veilig kunnen e-mailen en bestanden kunnen delen op een manier die menselijke fouten voorkomt, gebruiksvriendelijk is en organisaties in staat stelt de kosten van brieven en faxen significant te verlagen door veilige digitale communicatie. 

>> Schrijf je meteen in voor ManageIT 2019!