Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nabeschouwing Manage IT 2019

13/12/2019

Met meer dan 300 deelnemers, een volle beursvloer en een volzet theaterdiner kunnen we Manage IT 2019 gerust een succes noemen. Ook dit jaar ging het event door in het Hilton in Antwerpen. We geven u een kort overzicht van de dag.

Jan Jambon gaf in zijn keynote de digitaliseringsambities mee van de nieuwe regering, die o.a. sterk wil inzetten op Mijn Burgerprofiel en de eBox. We zagen 3 open city-platformen (LB365, OCAPI, S-LIM) die elk op een eigen manier een pakket van dienstverleningen aanbieden voor lokale besturen. Team MAGDA kreeg de kans om tijdens 2 (!) slots uit te wijden over de vragen die ze van lokale besturen hebben ontvangen, maar ook hun dienstverlening te verduidelijken en te kaderen in functie van die doelgroep. Maar talrijke andere sprekers waren ook van de partij (zie https://www.v-ict-or.be/events/manage-it-2019 voor details). Deelnemers lieten weten dat de beursvloer ook dit jaar een zeer nuttig netwerkmoment vormde, aangezien er opnieuw diverse relevante aanbieders van diensten en producten binnen handbereik waren.

Na een gezellige receptie waar we terug de banden met oude kennissen hebben aangehaald en die met nieuwe hebben gesmeed, kregen we een optreden getrakteerd van stand-up comedian Dries Heyneman, met een lekker drankje en hapje on the side.
De Gouden Bit Award ging naar ... Anne Faes (Duffel) met hun Switch-project, waarin ze als gemeentebestuur een digitale transformatie hebben doorgaan.
De Gouden Byte Award ging dan weer naar ... 2 winnaars dit jaar (een ex aequo)! Gigi De Schryver (LB365) en Frank Geets (Facilitair Bedrijf, project Digitaal Archief Vlaanderen) sleepten de prijzen in de wacht. Dikke proficiat! En vooral dank aan u, trouwe bezoeker, want het is voor u dat we het blijven doen! Tot volgend jaar!

 Bekijk de video:

Bekijk hier de sfeerbeelden.

 Jan Jambon op Manage IT 2019