Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

NIEUWE DATUM WEBINAR – Is jouw website klaar voor de WCAG?

03/07/2020

ZORG VOOR DIGITALE TOEGANKELIJKHEID VOOR AL JE BURGERS

Als overheidsdienst bouw je wellicht al jaren aan een uitstekende toegankelijkheid. Iedereen moet vlot over je drempel kunnen om zijn of haar zaken te regelen. Het is vandaag cruciaal om voor je (mobiele) apps en websites hetzelfde te doen. Ook die moeten toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Dankzij de WCAG 2.1-richtlijnen is dit binnenkort zelfs een wettelijke verplichting. Tijd om er werk van te maken!

Tegen deze achtergrond kun je een beroep doen op partijen die via een audit de problematiek snel en efficiënt aanpakken. Op basis van de WCAG-richtlijnen verrichten experts een UX-onderzoek. Dat betekent dat de 'User Experience', de ervaring van je bezoekers, flink onder de loep wordt genomen. Er kan gecontroleerd worden of de webpagina's zowel inhoudelijk als technisch voldoen aan de richtlijnen.

Deze kan verder ook aangevuld worden door gebruikerstesten af te nemen. In dat geval laat je de website(s) en/of applicaties testen door je eigen inwoners op verschillende types apparaten (desktop, mobiel, tablet). Dat gebeurt aan de hand van een specifiek platform.

Tijdens ons GRATIS webinar op 9 juli van 14u tot 15u kom je er alles over te weten.

Schrijf je hier in