Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

"De geele draad", ontdek het in primeur tijdens de digitale editie van Shopt IT!

04/09/2020

De geele draad

De moeilijke keuze tussen één groot platform of het best-of-breed alternatief ligt in vele IT-organisaties regelmatig op tafel. Zo ook bij de Vlaamse besturen.

Het lijkt soms een keuze tussen de pest en de cholera, waar een groot platform in principe naadloze integraties tussen verschillende modules voorziet kent dit een aantal nadelen: functionaliteit is generiek en niet specifiek toegespitst op bepaalde processen / noden van individuele diensten. Daarbij komt een (te) grote afhankelijkheid van 1 leverancier om de hoek kijken.

Het grote vraagstuk bij een best of breed strategie is dan weer het aloude thema van integraties. De specifiek op maat ontwikkelde toepassingen bieden heel wat efficiëntievoordelen binnen een bepaalde dienst / proces maar hoe gaan die toepassingen in het kader van efficiënte werking over diensten heen met mekaar communiceren en hoe zorg je er als bestuur voor dat je niet het slachtoffer wordt van een moeilijke samenwerking tussen diverse partijen?

Met ‘de geele draad’ tonen de deelnemende partijen aan dat de best of breed strategie wel degelijk kan werken. Niet enkel in theorie hebben wij mekaar gevonden, ook in de praktijk (bij de stad Geel) hebben wij aangetoond dat een best of breed strategie kan werken.

Neen kennis van onze principes en contacteer ons gerust voor meer informatie.

 

Principes

 • Wij staan open voor samenwerking met andere partijen
  dit betekent ook eventuele integraties met concurrerende partijen, dit is het belangrijkste principe van allemaal. Daadwerkelijke samenwerking, niet enkel op papier maar wij hebben dit ook in de praktijk gerealiseerd.
 • Wij nemen ownership voor het realiseren van de integratie.
  een bestuur mag niet tussen de 2 partijen komen te staan. De partijen nemen de lead in het analyseren en realiseren van de integratie.
 • Wij helpen de besturen in het realiseren van hun ROI.
  het stopt niet bij het implementeren van de software. Wij begeleiden de besturen naar het realiseren van hun businessdoelstellingen waarvoor de software werd aangekocht. Wij stellen ons eerder als partner op naar onze klanten.
 • Wij werken aanvullend voor diverse expertise vragen.
  door een sterke betrokkenheid bij het project van het bestuur en onze kennis van en contacten met de andere marktspelers adviseren wij het bestuur of verwijzen naar andere partijen met een specifiek specialisme.

 Wil je hier graag meer info over, schrijf je dan in voor Shopt IT op 24/9