Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Johan (Dilbeek) en Quincy (Het Facilitair Bedrijf) tonen tijdens Manage IT live hoe ze archiveren via DAV (Digitaal Archief Vlaanderen).

18/11/2020
Johan De Reu (lokaal bestuur Dilbeek) en Quincy Oeyen (Het Facilitair Bedrijf) tonen op 10 december live voor hoe ze vergaderingen van de gemeenteraad en het college in Dilbeek succesvol archiveren via in het e-Depot van DAV. Deze integratie werd generiek tot stand gebracht binnen het LB365 project, waardoor dit in één keer voor de 18 overige deelnemende besturen ook mogelijk wordt.
 
Het Digitaal Archief Vlaanderen ondersteunt overheden in Vlaanderen bij het beheren, bewaren en ontsluiten van afgesloten overheidsinformatie. Hiervoor worden 2 platformen aangeboden: het Serieregister en het E-depot. De vergaderingen werden gemetadateerd en inhoudelijk omschreven in een bepaalde serie. Naast de inhoudelijke omschrijving van de informatie (naam, omschrijving, proces/dienstverlening) werden ook beheersregels toegekend als beheersmatige metadata (bv. bewaartermijn, bestemming, mate van openbaarheid).
 
Ben je er graag bij?