Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wist je dat … change een van de belangrijkste factoren is om IT-projecten tot een goed einde te brengen?

27/11/2020

Er komt heel wat kijken bij projectmanagement in lokale besturen: de budgetten moeten bepaald worden en goedgekeurd worden, een project moet voorbereid worden en uitgevoerd, en nadien moet er nazorg voorzien worden, er moet bepaald worden wat de scope is van het project, of er – deels? volledig? – wordt uitbesteed …

Los van het management zelf wil je natuurlijk dat een project aarding vindt in jouw organisatie. En net daar wringt vaak het schoentje. Elke organisatie kent zijn voorstanders van vernieuwing (‘innovators’ of ‘early adopters’) en tegenstanders (‘change resisters’). Een project kan maar slagen als het ook positief gedragen wordt over heel de organisatie, en daarvoor heb je intern ambassadeurs nodig die het project door en door kennen en mensen warm maken ervoor. Een gerucht in de wandelgangen kan al snel uitgroeien tot een groot misverstand, en het is aan deze voorstanders om mensen een correcte visie te geven op het project en zijn meerwaarde voor de organisatie als geheel.

Op Manage IT 2020 legt Karolien Dezeure uit hoe je als lokaal bestuur jouw IT-projecten een grotere kans op slagen kunt geven. Een nieuwe tool introduceren bijvoorbeeld kan maar slagen als men ziet wat de verbetering is t.o.v. de vorige tool, en als men voldoende kennis heeft om ermee aan de slag te gaan. We helpen je op weg om van jouw projecten een succes te maken.

Schrijf je hier in voor Manage IT 2020. Tot op 10 december!