Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR lanceert aankoopplatform Buy IT Public op ManageIT

08/12/2020

Het aankoopplatform waar V-ICT-OR vzw de afgelopen maanden aan werkte, krijgt stilaan vorm. De eerste versie van het platform wordt momenteel volop getest door medewerkers uit de lokale besturen en op ManageIT stellen we het dan ook graag aan jullie voor.

Met de lancering van Buy IT Public wil V-ICT-OR vzw de aankoop van hardware bij lokale besturen op een dynamische en vlotte manier laten verlopen. We ontwikkelden een website met de flexibiliteit van een ‘bol.com’, waar de wet op overheidsopdrachten gerespecteerd wordt. Hoe ga je hier als IT-medewerker mee aan de slag? Je somt voor jezelf enkele technische specificaties op. Je surft naar vlavirgem.be en klikt door naar de webshop BuyIT Public. Daar kan je op basis van jouw vereisten even rondkijken tot je het juiste product hebt gevonden. Er komt een lijst tevoorschijn met soortgelijke producten, gerangschikt op de voordeligste prijs én de kortste levertermijn. Je klikt jouw gewenste product(en) aan en schrijft een korte motivering als je niet voor het eerste product in de lijst zou kiezen. Vervolgens wordt er automatisch een gunningsverslag gegenereerd en wordt de bestelling naar de gekozen leverancier doorgestuurd.

In een eerste fase zal het mogelijk zijn om tot 30.000 euro te spenderen per product, per leverancier binnen één jaar. We werken hier o.b.v. de ‘aangenomen factuur’. Met een handige quotumrapportage kan je eenvoudig nagaan hoeveel budget er nog overblijft om aan een bepaald product van een specifieke leverancier te spenderen. Wij kijken er alvast naar uit om dit platform officieel voor geopend te verklaren.

Bekijk alvast dit introductie-filmpje 

Wil je de lancering niet missen?
Schrijf je dan nu in voor Manage IT 2020