Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hoe kunnen we in de toekomst veilig in de cloud werken? Peter Berghmans maakt het ons duidelijk op Manage IT.

01/12/2020

Recent is er een waarschuwing verschenen van de Vlaamse Toezichtscommissie rond het werken in de cloud en het gebruiken van de juiste beveiligingsmaatregelen hierbij. Wat dit concreet betekent voor lokale besturen en hoe we nu en in de toekomst veilig in de cloud kunnen werken, dat maakt Peter Berghmans ons duidelijk op Manage IT.

Peter Berghmans is een autoriteit op vlak van informatieveiligheid en gegevensbescherming. Hij neemt een aantal belangrijke rollen op zich als CEO bij het Data Protection Institute, DPO het Collaboratief Zorgplatform Vlaanderen, lesgever bij de Thomas More hogeschool, en als lid van de Vlaamse Toezichtscommissie.
Onlangs hebben we hem al mogen verwelkomen op onze jaarlijkse Cyber and Information Security-dag.
Hij vertelde ons toen iets meer over het reeds afgelegde pad van de Gegevensbeschermingsautoriteit, de vooruitzichten van deze nationale autoriteit, maar ook over belangrijke rechtspraak in verband met gegevensbescherming die in dit verband genoemd moet worden. Recent is er een waarschuwing verschenen van de Vlaamse Toezichtscommissie rond het werken in de cloud en het gebruiken van de juiste beveiligingsmaatregelen hierbij.
Wat dit concreet betekent voor lokale besturen en hoe we nu en in de toekomst veilig in de cloud kunnen werken, dat maakt Peter Berghmans ons duidelijk op Manage IT.

Schrijf snel in en wees erbij!