Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

[ManageIT] Keynote 'Gemeente zonder Gemeentehuis' en 'City of Things' door Digitaal Vlaanderen, ABB en VLAIO.

14/11/2023

Deze editie van ManageIT heeft als thema 'DIGITALE TRANSFORMATIE'.

We pay too much attention on the Digital and not enough on the Transformation.

... en daarom laten we ook de experts van Digitaal Vlaanderen, ABB en VLAIO aan het woord in een speciale keynote sessie over digitale transformatie. WELKOM op ManageIT 2023 op 14/12/2023 in Hilton Antwerpen.

-/-

"In het kader van de digitale transformatie in de Vlaamse lokale besturen hebben lokale, Vlaamse en federale overheden de afgelopen periode verschillende digitale bouwstenen opgezet of aangereikt, zoals onder meer MAGDA documentendienst, handtekenmodules, OSLO, enz ...

Bovendien worden er via projecten zoals 'Gemeente zonder Gemeentehuis' en de 'City of Things'-oproepen nog meer oplossingen aangeboden die de lokale overheidswerking kunnen verbeteren en versterken. Terwijl een flink aantal lokale besturen reeds actief aan de slag zijn gegaan met deze initiatieven, zoeken anderen nog naar de juiste aanpak.

Het ambitieuze doel van 'Lokaal Digitaal' is om samen met verschillende stakeholders een kader te creëren waarin al deze diverse componenten samenkomen tot één geheel: de digitaal getransformeerde gemeente.

Deze plenaire sessie geeft biedt een overzicht van de beschikbare bouwstenen, zonder te veel in te zoomen op details en richt zich voornamelijk op het streven naar een alomvattende digitale gemeente. Aan het woord zijn:

  • Simon Vander Elst (Digitaal Vlaanderen)
  • Pieter Lenaerts en Danny Lievens (ABB)
  • en Nils Walravens (VLAIO)


Meer info en inschrijven voor ManageIT 2023 kan via deze link!

WELKOM