Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

LB365. De waarde van een generieke benadering in organisatorische samenwerking.

05/12/2023

De waarde van een generieke benadering in organisatorische samenwerking ... waarbij efficiëntie, kostenbesparing en synergie centraal worden gezet met een voorkeur voor gestandaardiseerde processen boven individuele maatwerkoplossingen.

Binnen het domein van generieke benaderingen vinden we een waardevolle kracht die verder reikt dan enkel financiële overwegingen, het onthult ook een prachtige samenwerking. Generiek is niet zomaar een aanpak, het is gewoonweg de meest efficiënte werkwijze, en Vlavirgem staat hier als lichtend voorbeeld.

Besturen stappen in, niet alleen omwille van de kostenbesparing, maar vooral vanwege de synergie die ontstaat tussen de verschillende besturen. Te midden van een landschap waar tijd en middelen schaars zijn, ligt de efficiëntie in het vermogen te putten uit wat reeds voorhanden is. Teneinde is er niet alleen een financiële meevaller, maar ook het gebruik van gestandaardiseerde processen van A tot Z.

De verleiding om aanpassingen te maken en om maatwerkoplossingen te vragen aan het generieke systeem is begrijpelijk, maar de kernkracht ligt nu net in de generieke aanpak, die de mogelijkheid biedt om gezamenlijke oplossingen te vinden. Wanneer problemen zich voordoen of vragen opkomen, is er een gemeenschappelijk fundament waarop er kan teruggevallen worden. Wat niet naar behoren werkt, wordt op generieke wijze gerepareerd. Zodoende wil LB365 niet al te veel ruimte laten aan maatwerkoplossingen, maar eerder inzetten of investeren in utibreidingen zonder daarbij het hart van het generieke verhaal te raken.

Besturen die willen aansluiten kunnen ondertussen aansluiten bij reeds gebouwde modules. (Een uitgebreide lijst van live modules staat ter beschikking.)

Kortom, in dit landschap geldt één voorwaarde, dat we het generieke nemen niet als een goede praktijk, maar als beste praktijk. Toegegeven, dit gaat soms wel eens gepaard met een vleugje compromis.

Het idee van samenwerking, het delen van middelen en kennis, is de sleutel van het behalen van doelen en het oplossen van uitdagingen. Kostendeling is belangrijk, maar samenwerking reikt verder. Samenwerken creëert synergieën waarbij onze gezamenlijke inspanningen meer opleveren dan de som van onze individuele bijdragen.

Wens je meer te weten over LB365, neem contact op via info@v-ict-or.be.