Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Eerste bijeenkomst stuurgroep lokaal e-government in 2016

21/01/2016

Ook in 2016 komt de stuurgroep lokaal e-government naar goeie gewoonte om de 6 weken samen in VAC Gent. De eerste agenda van het nieuwe jaar was meteen weer goed gevuld. Hieronder alvast een overzicht van de agenda.

  1. E-tendering, e-procurement en e-invoicing
  2. VDAB lanceert nieuwe ARVASTAT
  3. Problematiek digitaal tekenplatform / e-formulieren
  4. IPDC versie 2.0

Het verhaal van e-tendering kadert in een breder verhaal vanuit Europese regelgeving. De omzetting van die Europese regelgeving in Belgische regelgeving impliceert een uitbreiding voor overheidsopdrachten. Vanuit de Vlaamse overheid wordt ondersteuning voor lokale besturen voorzien.

VDAB stelde in een notendop haar vernieuwde Arvastat (een publieke zoekmachine voor werkzoekende- en vacaturecijfers) voor. Op die manier stelt VDAB heel wat arbeidsinformatie ter beschikking. Bovendien zijn heel wat van de data ook beschikbaar als open data. Meer informatie over dit project vindt u binnenkort terug via onze website.

Vanuit de Vlaamse overheid werd een presentatie toegelicht over het digitaal tekenplatform. De discussie over de noodzaak van handtekeningen kwam tijdens deze presentatie opnieuw naar boven. Daarnaast leven er ook nog heel wat vragen op vlak van archivering in deze context (digitaal dossierbeheer).

Informatie Vlaanderen lichtte de voortgang van de interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus (IPDC) toe. Momenteel telt de IPDC 871 beschrijvingen van allerlei dienstverleningen. In 2016 zijn een aantal aanpassingen gepland op basis van een software-analyse die eerder uitgevoerd is.

De volgende afspraak met de stuurgroep lokaal e-government is op woensdag 2 maart in VAC Gent (Virginie Loveling).