Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

GBA-dossier rond epidemie COVID-19

22/04/2020

De gegevensbeschermingsautoriteit, dé nationale autoriteit op vlak van informatieveiligheid en gegevensbescherming, heeft een webpagina uitgewerkt boordevol tips om gegevensbescherming ook in deze crisisperiode te blijven garanderen. Denk aan maatregelen om COVID-19 in te dijken op de fysieke werkvloer, een correct gebruik van gezondheidsapps en de gevoelige informatie die daarlangs stroomt, het noemen van personen die besmet zijn ... en wat met fysieke controles op de werkvloer, mag dat, wordt de informatie daarin als persoonsgegevens beschouwd?

Zie meer hier: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/epidemie-covid-19

Maak zeker ook de link naar het recente nieuws dat Vlaanderen 2 miljoen euro vrijmaakt voor verdere versterking van informatieveiligheid in Vlaamse steden en gemeenten: https://www.vvsg.be/nieuws/2-miljoen-euro-voor-cyberveilige-steden-en-gemeenten.

Naast de mooie initiatieven van onder andere VVSG en Howest staat ook V-ICT-OR paraat om jouw veiligheid (informatieveiligheid/gegevensbescherming/cybersecurity) een boost te geven, of het nu gaat over het uitwerken van de nodige documenten, opvolging en juist uitwerken van contracten, het organiseren van grondige audits ...

Check onze pagina’s voor meer info: cybersecurity, begeleiding 3-daagse informatieveiligheid en premiumpakket