Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

In Roeselare zorgen Power BI Dashboards (Microsoft) voor een efficiëntere dienstverlening en opstart naar het project CRM Light. Geert Sinnaeve legt het uit tijdens Manage IT

30/11/2020

Steden en gemeenten zijn meer dan ooit op zoek naar manieren om verwante informatie uit verschillende bronnen samen te brengen en te visualiseren in dashboards. In Roeselare zorgen Power BI Dashboards (Microsoft) voor een efficiënte dienstverlening zorgen voor een efficiëntere dienstverlening en opstart naar het project CRM Light. Geert Sinnaeve legt het uit tijdens Manage IT.

door Geert Sinnaeve | Directeur ICT Shared Services Groep Roeselare

|BI Dashboards zorgen voor een efficiëntere dienstverlening en opstart naar CRM Light|

Dankzij een uitgebreide data en BI strategie, die de afgelopen 3 jaar werd geïmplementeerd, heeft de stad Roeselare een constant inzicht in de dienstverlening aan zijn burgers. Dit inzicht is niet beperkt tot één team maar focust net op de impact van de verschillende teams op elkaar waardoor er organisatie brede inzichten ontstaan in knelpunten of teams. Hierdoor is de organisatie en het beleid in staat om de dienstverlening permanent bij te sturen, doorlooptijden te verminderen, efficiëntie te verhogen, enz. op basis van objectieve informatie.
Voor deze doelstellingen werden er verschillende BI dashboards ontwikkeld waarbij iedereen, door middel van het self service principe, aan de slag kan met analyses en het zelfstandig verwerven van inzichten tot op het laagste detail niveau.De eerste fase van de data strategie was de realisatie van het master data management plan met de alom bekende doelstellingen van "one time entry" en "single version of the truth" en gekoppeld aan "de stad als één sevice organisatie".
Vandaag kunnen we dan ook met trots zeggen dat de stad een data gestuurde organisatie is ten dienste van de burger. We weten perfect hoe vragen doorheen onze organisatie stromen, welke doorlooptijden we hebben, hoe verschillende teams elkaar impacteren, hoe verschillende elementen zich tegenover elkaar verhouden, de verspreiding van de meldingen op het grondgebied, enz.
Dit project is een huzaren stukje door de dienst datamining, de projectleider van de service organisatie, analyse en alignment door de strategische cel, verschillende Cronos organisaties die de datastructuren mee hebben uitgetekend en Savaco die de Power BI inrichting op zich heeft genomen.

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan nu in voor Manage IT.