Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ontdek het tweede boek dat leden gratis ontvangen op Manage IT

02/12/2021

V-ICT-OR leden die ingeschreven zijn voor Manage IT ontvangen twee gratis boeken t.w.v. €60!

Hiermee krijgen deelnemers hun inkomgeld voor 50% terug aan boeken!


Cyberveiligheid op lokaal bestuursniveau: aan de slag!

Samenvatting Cyberbeveiliging is een van de belangrijkste beleids-onderwerpen bij V-ICT-OR, logisch want onze leden besteden er veel tijd aan. Zij krijgen te maken met nieuwe dreigingen die het gevolg zijn van technologische, digitale en beleidsmatige ontwikkelingen.

Cybersecurity heeft dan ook veel raakvlakken met de diverse beleidsthema’s van V-ICT-OR binnen het domein ‘Informatie en technologie’.

Het is ook meer dan louter een ‘ICT-kwestie’. Het groeiend risico van cyberdisruptie voor een beleid vraagt veel meer dan een ‘goed ICT-management’. Het gaat ook over de verantwoordelijkheid van het beleid en het bewustzijn van alle betrokken in hun respectievelijke rollen om de data en de bijhorende systemen veilig te houden.

IT-verantwoordelijken uit de publieke sector moeten de aard en schaal begrijpen van de risico’s om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen zowel binnen nieuwe als binnen traditionele IT-domeinen. Vanuit V-ICT-OR wensen wij hen zo optimaal mogelijk te ondersteunen door middel van onze nieuwe Quick Responsive Community, onze informatieveiligheidstool en deze publicatie.

Auteurs Milenco Van Quaethem, Andreas Nikolakopoulos, Victor Vincke, Kevin De Backer & Eddy Van der Stock


Klik hier om in te schrijven voor Manage IT of het volledig programma te raadplegen.

Benieuwd naar het eerste boek? Klik hier.