Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bijeenkomsten regionale kenniskringen 1e kwartaal in opstart

22/02/2016

We streven ernaar om 3 tot 4 bijeenkomsten per jaar te organiseren waarop besturen in de regionale kenniskringen samenkomen om hun ervaringen op vlak van ICT en e-government uit te wisselen. Tot nu toe organiseerden al 5 regionale kenniskringen een bijeenkomst tijdens dit eerste kwartaal: Brabantse Kouters, REVA, Pajottenland & Zennevallei, Zuidwest Limburg en BOM.

De agenda zag er telkens als volgt uit:

  1. Welke projecten staan er in uw bestuur op de agenda in 2016 op vlak van ICT en e-gov?
  2. Toelichting samenwerkingsovereenkomst en gebruik van de werkruimten
  3. Aan de slag met de informatieveiligheidstool / welke besturen hebben op dit moment een informatieveiligheidsplan, een informatieveiligheidsconsulent en een informatieveiligheidscel?
  4. Varia (op basis van input van lokale besturen)
  5. Planning bijeenkomsten regionale kenniskringen 2016

Uit de rondvraag naar lopende projecten voor het komende jaar blijkt dat heel wat besturen initiatieven opzetten rond een nieuwe lokale website in het kader van efficiënte digitale dienstverlening voor de burger. Daarnaast staan ook notulenbeheer en informatieveiligheid bij heel wat besturen hoog op de agenda.

We trachten via de website zoveel mogelijk up-to-date informatie te verzamelen over de regionale kenniskringen en over de voortgang van de indicatoren vanuit de samenwerkingsovereenkomst. Heeft u een specifieke vraag of bent u vindt u de informatie waar u naar op zoek bent niet meteen terug: contacteer ons!