Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Informatieveiligheid, de praktische aanpak!

06/04/2016

De wetgeving op het vlak van privacygevoelige data (federaal, regionaal, Europees) maakt dat informatieveiligheid vandaag heel veel aandacht krijgt. Er gaat dan ook geen dag voorbij of er is wel een voorbeeld in het nieuws van een datalek met betrekking tot privacy gevoelige data.  De vraag is hoe ga ik daar nu mee om? Een informatieveiligheidsplan, of nog meer de evolutie naar een informatieveiligheidsmanagementsysteem (ISMS) dringt zich meer en meer op.

In deze sessie gaat Frederik Baert van V-ICT-OR dieper in hoe je zo een ISMS opbouwt op een praktische en begrijpbare manier. Gaande van het definiëren van je informatiesystemen, tot het identificeren van risico’s en het toepassen van richtsnoeren en controle punten om deze risico’s zou klein mogelijk te houden.

ShoptIT 2016 focust dit jaar op "Durven met digITale dienstverlening.. Leren van elkaar in 32 praktijkvoorbeelden!" 
Kom dus op donderdag 12 mei naar het ICC Gent en laat je inspireren door talloze best cases!