Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ICT en duurzaamheid: BuyIT Public

13/04/2021

ICT heeft onze werkelijkheid onmiskenbaar veranderd door de razendsnelle technologische evoluties. Maar deze innovatieve technologie kent jammer genoeg ook een keerzijde. De laatste weken heeft V-ICT-OR jullie heel wat informatie aangereikt over die keerzijde van deze technologieën en welke zaken wij, als aankoper, kunnen ondernemen om de negatieve effecten zo klein mogelijk te houden. Maar daar stopt het niet, BuyIT Public zal jullie verder ondersteunen.

 

Via volgende links kunnen jullie de hele reeks opnieuw bekijken:

1. ICT en Duurzaamheid: de keten
2. ICT en Duurzaamheid: Wat kan ik doen?
3. ICT en Duurzaamheid: lessen uit Utrecht
4. ICT en Duurzaamheid: standaarden en certificaten
5. ICT en Duurzaamheid: de weg vooruit

V-ICT-OR neemt ook zijn verantwoordelijkheid en wil de lokale besturen ondersteunen in hun zoektocht naar duurzame producten. Daarom zal V-ICT-OR deze zomer labels toevoegen aan de producten én leveranciers op het BuyIT Public-platform. Deze labels zijn gebaseerd op de reeds bestaande ecolabels, standaarden en milieumanagementverslagen. Hierdoor krijgt u als aankoper de mogelijkheid om op een snelle manier een goed beeld te kunnen vormen van de duurzaamheid van de aangeleverde producten.