Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

OPEN DATA DAG VLAANDEREN 19 juni - Boudewijngebouw (Brussel)

05/05/2015

Heeft uw entiteit of lokaal bestuur haar eerste stappen gezet in het open data verhaal en wil u weten welke goede praktijkvoorbeelden de toegevoegde waarde van open data bewijzen? Benieuwd naar welke innovatieve diensten gerealiseerd kunnen worden met open data? Wil u daarover in debat treden met overheden, middenveldorganisaties, experten, burgers of bedrijven?

Kom dan naar de vierde Open Data Dag Vlaanderen op 19 juni in het Boudewijngebouw (Brussel).

Het thema van deze editie is "Diensten realiseren met open data". Open data en het vrijgeven van overheidsdata voor hergebruik staat hoog op de agenda van de Vlaamse overheid; het concept werd dan ook opgenomen in het Regeerakkoord 2014-2019.

Programma
Net als de voorbije jaren wil de Open Data Dag Vlaanderen aan de hand van inspirerende presentaties een breed publiek informeren over de nieuwste trends en evoluties en aan de hand van concrete projecten wijzen op de toegevoegde waarde van open data voor burgers, bedrijven en de eigen organisatie.
 
Rond specifieke thema’s worden gedurende het event rondetafels georganiseerd met als doel om ideeën te verzamelen en voorstellen te formuleren rond innovatieve diensten die gebruik maken van open data. Overheden, experten, middenveldorganisaties, burgers en bedrijven krijgen de kans om daarover een debat te voeren.

Lees meer over de Open Data Dag en het programma
 
Praktische informatie en inschrijven
19 juni 2015
Boudewijngebouw
Boudewijnlaan 30
1000 Brussel
 
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.